Cagliari’deki Sınırsız Enerji: Nicolò Barella


Şu sıralar Serie A’da oynadığı futbolla en çok dikkat çeken isimlerden biri, Cagliari’nin 97 doğumlu orta sahası Nicolo Barella. Bu çocuk sınırsız enerji olayını çözmüş gibi gözüküyor, yani aslında sadece büyük kulüplerin değil Elon Musk’ın da ilgisini çekebilecek bir yetenek. Geçtiğimiz hafta sonu oynanan Milan maçında, sol kanattan aldığı topu uzak direğe ateşleyen genç İtalyan, sanki sahada kendisinden üç tane varmış gibi hissettiren modelden.

3-5-2 oynayan Cagliari’nin iki merkez orta sahasından biri olan Barella, burada takımının hem merkez orta saha hem de yaratıcı kanat oyuncusu işlevini görüyor. Günümüzde gittikçe moda olmaya başlayan “serbest 8 numara”nın en güzel örneklerinden biri. Top rakipteyken baskı yapan, kendi takımındayken boş alanlara koşu atan, bazen direkt olarak kendisi dripling yapabilen Barella, pas kalitesiyle de dikkat çekiyor. Çünkü memlekette Serkan Balcı’yla tanıştığımız bu enerjik orta saha modeli bize otomatikman “çalışkan oyuncu ama ayağı kötü” hissi veriyor. Ancak Barella aksine, kenarda topu aldığında derinden harika ortalar yapan, isabetli uzun paslar atan bir oyuncu.

Önder Özen’in tabiriyle, elde avuçta ne varsa ortaya koyan bir oyuncunun bir de üzerine teknik özellikler taşıması, kısa zamanda büyük kulüplerin radarına girmesine yetiyor. Şu sıralar onu kadrosuna katmak isteyen kulüplerin en ciddisi Juventus. Bununla birlikte Manchester United ve Liverpool’un da ilgisi olduğu söyleniyor. Galiba içlerinden kendisine en uygun takım, Klopp yönetimindeki Liverpool. Yüksek tempoda özelliklerini daha iyi konuşturacak bir oyuncu olduğundan, Klopp’un “koş koş koş” futboluna direkt uyum sağlayacak bir orta saha.

Cagliari başkanı Tommaso Giulini de Barella’ya gelen teklifleri doğrulayıp, “hemen al” fiyatını 50 milyon euro olarak belirlemiş durumda. “Nicolo çok önemli bir yetenek ve daha iyi bir sözleşmeyi hakkediyor. Onun maaşını iyileştirmek ve bir sonraki sezonda da elimizde tutmak istiyoruz. Ancak elbette karşımıza reddedeceğimiz teklifler gelebilir ki burada 50 milyon euro’dan bahsediyoruz…” diyor başkan Giulini.


Günümüz piyasasını göz önünde bulundurunca, Cagliari başkanı için pek açgözlü diyemeyiz sanki.

Hiç yorum yok: